Focal Elear

De Focal Elear is een speciale hoofdtelefoon. Comfortabel, mooi afgewerkt en heerlijk klinkend. Gedetailleerd zonder vermoeiend te zijn, met een mooie vloeiende sound. Echt een pareltje!
Op voorraad
€ 999,00
Pre-order

Beschrijving

We kennen Focal als een Franse fabrikant van high-end luidsprekers. Focal hoofdtelefoons zijn er sinds enkele jaren geleden. De eerste lichting hoofdtelefoons was behoorlijk betaalbaar met prijzen tot €300. Het succes van die eerste serie, gecombineerd met de ervaringen die Focal met de Utopia luidsprekers heeft opgedaan, was voldoende reden om ook naar échte high-end hoofdtelefoons te gaan kijken.

 

De Focal Elear is de meeste voordelige van de twee hoofdtelefoon die uit deze ontwikkeling zijn ontstaan. Focal heeft de Elear opgebouwd als een traditionele speaker, maar wel eentje die dicht op het oor zit. De speciaal ontwikkelde drivers zijn dan ook heel anders dan je in andere Focal producten zult aantreffen.

 

Direct na het opzetten van deze hoofdtelefoon zul je merken dat Focal niet in de val is gelopen die veel andere fabrikanten wel treft: het bewust "soft" laten klinken van de mindere modellen, om zo bepaalde tekortkomingen te maskeren. De Focal Elear klinkt helder, open en gedetailleerd. Echt als high-end wat ons betreft. De nog betere Focal Utopia heeft dezelfde klankkleur, maar gaat qua pure kwaliteit nog wat verder.

 

Een compacte versterker is voldoende om de Elear te laten zingen. Veel vermogen heeft deze hoofdtelefoon niet nodig. Hij reageert des te beter op kwaliteit. Een goede dac en versterker zijn aan te raden. Het hoeft niet, maar je haalt met een goede keten veel meer uit de Focal. Denk aan bijvoorbeeld een Chord Mojo. Heb je alles voor elkaar, dan beloont de Focal Elear je met een heerlijke klank die niet veel andere merken kunnen volgen. 

 

Het moet gezegd worden, deze Focal is niet goedkoop. Toch is de kwaliteit zodanig dat je de Focal Elear zeker eens moet beluisteren als je in de markt bent voor een high-end hoofdtelefoon.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Focal Elear
Uw waardering

Over Focal

Focal is een Franse fabrikant die bekend is geworden met de prachtige luidsprekers die ze vervaardigen. Wij verkopen de Focal hoofdtelefoons, die veel gemeen hebben met deze speakers.  

 

HDPHNS is officieel Focal dealer voor de Benelux.

Specificaties

Pluspunten Nee
Minpunten Nee
In de verpakking Nee
Kabeltype Y
Afneembare Kabel Ja
Driver maat Nee
Aantal drivers 1
Driver Type Dynamisch
Opvouwbaar Nee
Microfoon Nee
Impedantie Nee
Actieve noise-cancelling Nee
Frequentiebereik Nee
Gewicht (exclusief kabel) 450 gr
Afstandsbediening / kabel Geen afstandsbediening
Gevoeligheid Nee
Garantie 2 jaar
Type Open Hoofdtelefoons
Formaat plug 6,3mm met 3,5mm-adapter
Type Plug 90°
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

> 365 dagen ruilen > Voor 23.59u besteld, morgen gratis in huis > Klantenservice 020 700 8282