Focal Utopia

De Focal Utopia is niet alleen het absolute topmodel van Focal, het is ook een van de beste hoofdtelefoons ooit gemaakt. We kennen Focal al een tijd van de prachtige speakers. Deze kennis heeft Focal nu gebruikt voor de Focal Utopia.

Op voorraad
€ 3.999,00
Pre-order

Beschrijving

Het is verfrissend om te zien dat de kennis over speakers die Focal heeft nu zijn weg heeft gevonden naar een high-end hoofdtelefoon. Op basis van een traditionele driver is veel mogelijk, dat bewijst de Franse fabrikant hiermee erg duidelijk. Nou zijn de drivers in de Focal Utopia niet zomaar drivers die je ook in een speaker tegen kunt komen. Focal heet kosten noch moeite gespaard om iets heel speciaals neer te zetten. Daarbij zijn ze niet direct anders gaan denken. De basis voor de Focal hoofdtelefoons is een super-nearfield-speaker, een extreme versie van de Focal studio-monitors zogezegd. Om tot dit uitstekende resultaat te komen is Focal jaren bezig geweest met het perfectioneren van de dynamische drivers in de Focal Utopia. Ook de minder dure Focal Elear is een plaatje geworden. Niet zo extreem goed als deze Utopia, maar daar is de prijs dan ook naar. Een bijzonder lang traject, maar de resulaten zijn zeer bijzonder.

 

De Focal Utopia klinkt zoals je verwacht van een hoofdtelefoon in deze prijsklasse. Natuurlijk, het gaat om veel geld, maar je krijgt er in dit geval ook veel voor terug. Deze Utopia is niet direct een hoofdtelefoon die je opzet en die je overdondert. Nou ja, afhankelijk van de versterker die je gebruikt. De Focal Utopia is zó transparant dat je eigenlijk niet naar de hoofdtelefoon maar naar de versterker luistert. Hoe beter de gebruikte versterker, hoe dichter je bij de muziek komt. Zoals het hoort dus. 

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Focal Utopia
Uw waardering

Over Focal

Focal is een Franse fabrikant die bekend is geworden met de prachtige luidsprekers die ze vervaardigen. Wij verkopen de Focal hoofdtelefoons, die veel gemeen hebben met deze speakers.  

 

HDPHNS is officieel Focal dealer voor de Benelux.

Specificaties

Pluspunten Nee
Minpunten Nee
In de verpakking Nee
Kabeltype Y
Afneembare Kabel Ja
Driver maat Nee
Aantal drivers 1
Driver Type Dynamisch
Opvouwbaar Nee
Microfoon Nee
Impedantie Nee
Actieve noise-cancelling Nee
Frequentiebereik Nee
Gewicht (exclusief kabel) Nee
Afstandsbediening / kabel Geen afstandsbediening
Gevoeligheid Nee
Garantie 2 jaar
Type Open Hoofdtelefoons
Formaat plug 6,3mm
Type Plug

> 365 dagen ruilen > Voor 23.59u besteld, morgen gratis in huis > Klantenservice 020 700 8282